Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Jurnal de România. Timișoara, spectacolul scris și regizat de Carmen Lidia Vidu, va avea două reprezentații – la Reșița și la Timișoara

1 martie 2024

Jurnal de România. Timișoara, scris și regizat de Carmen Lidia Vidu, unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul Teatrului German de Stat, se joacă de două ori în luna martie – în deplasare la Teatrul de Vest Reșița, și la Timișoara pe scena TGST.


Astfel publicul reșițean este invitat să ni se alături sâmbătă, 2 martie 2024, de la ora 19:00 pentru a urmări destăinuirile personale ale celor șase actrițe din distribuție, momente de fericire sau durere, succes sau eșec, povești despre traumă sau depresie, despre înstrăinare și regăsire, toate întemeiate aproape exclusiv pe experiența lor în relație cu orașul și identitatea sa.
Apoi, în 10 martie 2024, de la ora 19.30, invităm publicul timișorean la o reprezentație acasă, pe scena TGST.
Jurnal de România. Timișoara, spectacol selecționat la o mulțime de festivaluri naționale și internaționale, este un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, și își propune să fie, printr-o serie de confesiuni necenzurate și nemijlocite, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară. Arhitectura spectacolului este determinată de biografia actorilor, al căror rol este acela de a desluși și de a cartografia căile prin care părinții, prietenii, necunoscuții, dar și orașul, prin cartierele, locuitorii, artiștii și prin administrația locală, ne modelează și ne transformă – de la nostalgia primelor amintiri și până la realitatea imediată.
Cu: Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török, Silvia Török
Regie: Carmen Lidia Vidu (invitată) • Dramaturgia: Wolfer Andrea • Montaj foto-video: Ovidiu Zimcea, Cristina Baciu (invitată) • Regia tehnică: Cătălin Tănase • Machiaj: Bojita Ilici • Asistența de regie: Oana Vidoni • Asistența de scenografie: Ioana Popescu.

Mai multe detalii, aici: https://www.teatrulgerman.ro/ro/
Pentru spectacolul de pe scena TGST, biletele se pot achiziționa de la agenția de bilete a Teatrului German sau din rețeaua Entertix, aici: https://www.entertix.ro/evenimente?s=teatrul+german


În martie vă așteptăm la spectacolele TGST!

Ultimele știri

#teatrusigur