Deutsch / Română
German State Theatre Timișoara

Laureații Teatrului German de Stat Timișoara la Gala Excelenței 2018

5 December 2018

În data de 4 decembrie 2018 a avut loc Gala Excelenței 2018, eveniment organizat de Primăria Municipiului Timișoara. Întâlnirea, desfășurată la Filarmonica Banatul, și-a propus premierea celor mai importante personalități culturale timișorene ale anului în curs, a celor care, prin actvitatea desfășurată, au îmbogățit patrimoniul cultural al Timișoarei. Astfel, laureații Teatrului German au fost:


OLGA TÖRÖK – actriță;
Pentru rolul principal din spectacolul Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet, regizat de Yuri Kordonsky, pentru care a fost nominalizată la Premiile UNITER, la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal.


FRANZ KATTESCH – actor;
Pentru deosebita calitate artistică în transpunerea scenică a rolurilor pe care le joacă în spectacolele Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet, În umbra uitării, Cartea Junglei și Hänsel și Gretel.


ISOLDE COBEȚ – profesor de pedagogie teatrală;
Pentru profesionalismul cu care se dedică atât instruirii unei noi generații de actori, cât și pentru eforturile deosebite pe care le depune în organizarea anuală a Festivalului Internațional de Tineret de Expresie Germană – NIL.

SIMONA VINTILĂ – actor și regizor;
Pentru calitatea extraordinară a efortului regizoral depus pentru spectacolul În umbra uitării, o piesă despre dezvăluiri dureroase, boală și declin, apartenență și dezrădăcinare, dorință și neputință și despre impactul pe care îl produce o boală neiertătoare, Alzheimer, în viața unei familii moderne, dar și pentru rolul principal pe care îl interpretează cu desăvârșită calitate.

Latest news

#safetheater