Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara
Acum vezi arhiva reprezentației din:
24 aprilie 2023, 18:00 (Stagiunea 2022-2023)
Vezi toate reprezentațiile

Luni, 24 aprilie 2023, 18:00-20:00, în sala Teatrului German

Festivalul Internaţional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană - ZIUA 1

A 21-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană se desfășoară în colaborare cu Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”

După pandemia care a anihilat arta și multe alte domenii, suntem pregătiți să ținem a 21 ediție a FESTIVALULUI DE TINERET DE EXPRESIE GERMANĂ. Festivalul va avea loc în perioada 24.04/27.04. Este o onoare pentru noi, să prezentăm în cadrul Capitalei Culturale spectacole realizate de tineri din Croația, Germania și România. Bineînțeles, că și în acest an, gazde ale festivalului sunt trupele de teatru NiL, ce vor prezenta unele din spectacolele lor. Și în acest an avem ca invitați conducători de ateliere din Germania și România. Cu mândrie spunem, că unii din foștii membrii NiL, care au devenit actori și pedagogi de teatru, vor coordona aceste ateliere. În concluzie: indiferent de vremuri pe care le trăim TEATRUL TREBUIE SĂ EXISTE!


Proiectul face parte din Programul TimCultura

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Consiliului Județean Timiș 

Pentru informații detaliate despre finanțatorul acestui proiect vă invităm să vizitați www.cjtimis.ro 


LEONCE ȘI LENA

de Georg Büchner

Regia: Niky Wolcz (invitat)


Asistență de regie: Isolde Cobeţ • Decoruri: Helmut Stürmer • Costume: Ioana Popescu • Dramaturgie: Rudolf Herbert • Machiaj: Bojita Ilici • Regie tehnică: Adrian Georgescu

Cu: Boris Gaza, Richard Hladik, Silvia Török, Harald Weisz, Isa Berger, Oana Vidoni, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Tatiana Sessler-Toami, Isa Berger, Olga Török, Oana Vidoni, Daniel Ghidel, Simona Vintilă, Daniela Török, Radu Brănici, Daniel Ghidel, Simona Vintilă


Multă vreme „Leonce și Lena”, comedia melancolică despre doi tineri care nu-și găsesc locul, a fost considerată ca eșuată. I se reproșa lipsa de acțiune și absența unei construcții clasice. Faptul că cineva avea dificultăți cu sine însăși precum cele enunțate de Leonce – „Oh, dacă cineva ar reuși să fi altul. Doar pentru un minut.” -, oboseala față de lume, care pe cei doi protagoniști îi face să fie ființe sufletește înrudite, veneau în contradicție cu imaginea existentă despre chipul uman de atunci. Leonce și Lena sunt doi străini într-o lume irațională, în care doar ironia și autoironia mai puteau oferi o consolare. Melancolia lor provine din lipsa iluziilor și din refuzul viziunilor idealizante. Cu întrebări referitoare la identitate și la sensul vieții, cu percepția grotescă pe care o proiectează asupra clasei politice, Büchner de fapt a fost cu mult înaintea vremurilor sale. Doar moartea prematură l-a împiedicat să devină un Shakespeare al literaturii germane.  


Durata: 02:00

Fotografii din spectacol

#teatrusigur