Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

"ALBĂ CA ZĂPADA" ŞI "CREEPS" ÎN TURNEU ÎN TRANSILVANIA

19 mai 2008

Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) organizează în perioada 19 – 21 mai 2008 un turneu în Transilvania cu spectacolele ALBĂ CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI, dramatizare de Simona Vintilă după Fraţii Grimm, şi CREEPS, de Lutz Hübner. Ansamblul va juca la Târgu Mureş, Mediaş şi Sibiu.

Musicalul Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, de Simona Vintilă are la bază o nouă versiune scenică realizată de Simona Vintilă după binecunoscutul basm scris de Fraţii Grimm.
Farmecul poveştii, împreună cu muzica lui Ilie Stepan şi textele cântecelor scrise de Dana Borteanu, au contribuit la naşterea unui spectacol-basm, savurat însă atât de cei mici cât şi de publicul adult.
Scenografia este semnată de Geta Medinski, iar coregrafia aparţine lui Helen Ganser. Musicalul-basm a fost montat la TGST de Simona Vintilă.

Spectacolul "Creeps" se adresează cu preponderenţă publicului tânăr (începând cu vârsta de 12 ani), plasând în centrul acţiunii trei fete care sunt chemate într-un studio de televiziune pentru runda finală a unui casting. Fiecare se crede aleasa, dar află repede că lupta decisivă pentru postul de moderatoare a noului show TV "Creeps" începe abia acum. Totul este permis... câtă vreme stârneşte senzaţii tari şi stimulează adrenalina. "Creeps" vorbeşte despre seducţia televizorului, despre realitate şi ficţiune, despre fascinaţia celebrităţii, despre puterea de manipulare şi despre orbirea prin mass-media.

În rolurile principale joacă Andrea Nistor, Ioana Iacob, Daniela Török şi Boris Gaza, scenografia este semnată de arh. Traian Zamfirescu, iar regia îi aparţine lui Alexander de Montléart din Bonn (Germania).


Programul spectacolelor:

Luni, 19 mai 2008, ora 12, la Teatrul Naţional TÂRGU MUREŞ
ALBĂ CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI

Luni, 19 mai 2008, ora 18, la Teatrul Naţional TÂRGU MUREŞ
CREEPS (cu traducere simultană la cască)

Marţi, 20 mai 2008, ora 12, la Casa de Cultură a Sindicatelor MEDIAŞ
ALBĂ CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI

Marţi, 20 mai 2008, ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor MEDIAŞ
CREEPS (cu traducere simultană la cască)

Miercuri, 21 mai 2008, ora 11, la Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG SIBIU
ALBĂ CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI

(Biletele se găsesc cu 1 oră înaintea reprezentaţiilor la locaţiile respective; rezervări pe adresa lera[a]dstt.ro, Fax 0256-201293 sau online pe adresa www.dstt.ro).

Ultimele știri

#teatrusigur