Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

„Oameni. De vânzare”, spectacolul TGST, invitat la Festivalul Național de Teatru, ediția 32

23 septembrie 2022

Teatrul German de Stat Timișoara a fost invitat să participe la Festivalul Național de Teatru cu spectacolul "Oameni. De vânzare". Tema producției, regizată de Carmen Lidia Vidu, este vânzarea minorității germane din România în timpul dictaturii Ceaușescu. Spectacolul, care a avut premiera la Timișoara în primăvara anului trecut, se bazează pe rapoartele fostului negociator guvernamental de la Bonn, Dr. Hans Günther Hüsch, precum și pe analiza documentelor fostei Securități.

În cadrul aceleiași secțiuni a festivalului, „Macro-istorii. Societăți fragmentate"”, selecția cuprinde și spectacolele „Macbett” al Teatrului Maghiar de Stat Cluj (regia: Silviu Purcărete; scenografia: Helmut Stürmer), „Cabaret"” al Teatrului Odeon București (regia: Răzvan Mazilu) sau „Oedip Rege” al Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova (regia: Declan Donellan).

Invitații din străinătate sunt spectacolele „Simfonia progresului”, o coproducție a teatrului berlinez HAU Hebbel am Ufer și a teatru-spălătorie din Chișinău, spectacol care va fi prezentat săptămâna viitoare în cadrul festivalului european de teatru al Teatrului German, Eurothalia; „Waste!”, o producție a Schauspiel Stuttgart (piesă și scenografie: Gianina Cărbunariu) sau „Scaunele” de Eugène Ionesco, o piesă regizată de Gábor Tompa, la Teatrul Național din Luxemburg.

Ediția din acest an a FNT va avea loc la București între 5 și 13 noiembrie. Selecția spectacolelor de către curatori se bazează pe criterii estetice și de conținut. Din cauza pandemiei Covid19, festivalul de anul trecut s-a desfășurat doar online.

Ultimele știri

#teatrusigur