Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Premieră cu Stage Identities la Stuttgart - o colaborare între TGST și TARTproduktion Stuttgart

20 aprilie 2022

Spectacolul „Stage Identities”, o colaborare între TARTproduktion Stuttgart și Teatrul German de Stat Timișoara, va avea premiera miercurea aceasta, 20 aprilie 2022, în capitala landului german Baden-Württemberg. Din partea DSTT, la acest proiect participă tânăra actriță Aida Olaru.
Farsa pentru două actrițe și un actor vorbește despre lupta pentru individualitate, despre spectacolul permanent de autodescoperire și auto-optimizare din societățile noastre informaționale, spun organizatorii.

„Într-o societate mediatizată, plină de hypes, furtuni și alte catastrofe, nimic nu pare să fie mai important decât reprezentarea EULUI; poate pentru a simți propria existență - sau pentru a-i lăsa pe alții să o simtă. Pentru că, evident, nimic nu este mai devastator decât să nu fii observat și uitat. Prezența este totul. Cine nu este prezent, este mort."

Regizorul german Bernhard Eusterschulte, care a colaborat pentru prima dată cu Teatrul German de Stat Timișoara în 2017, semnează pentru această producție. Autoarea textului este Laura Oppenhäuser, iar împreună cu Aida Olaru pe scenă apar și Sara Adina Scheer și Folkert Dücker. Următoarele două reprezentații de la Centrul pentru Teatru Artistic FITZ! din Stuttgart sunt programate pe 21 și 22 aprilie. De asemenea, este planificat și un spectacol la Timișoara, dar data nu a fost încă stabilită.

foto: Daniela Wolf

Ultimele știri

#teatrusigur