Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Spectacol internațional de dans contemporan la Teatrul German de Stat Timișoara, cu artiști din România, Marea Britanie și Malta

12 iunie 2018

Teatrul German de Stat Timișoara găzduiește vineri, 15 iunie 2018, începând cu ora 19.30, un spectacol inedit de dans contemporan „Triple Bill”. Evenimentul reprezintă o colaborare între compania de dans Unfold Motion și Teatrul German.

„Triple Bill” include trei spectacole, recomandate pentru toate categoriile de vârstă: Unfold Motion (Timișoara) prezintă „Planet Dance” - un spectacol de dans contemporan despre dansul care trebuie dansat si nu analizat; Project Action Potential (Marea Britanie) vine cu spectacolul „Kokoro” – o concentrare a muncii creative, elaborată de tineri artiști talentați, ce surprinde esența ființei umane, iar Moveo Dance Company (Malta) pune în scenă „Trust me” - un performance de dans contemporan a cărui esență o reprezintă testarea limitelor echilibrului și a încrederii.


Unfold Motion este singura companie de dans contemporan din Timișoara. De la înființarea sa, în anul 2013, de către Lavinia Urcan, coregraf și director artistic, compania a colaborat cu artiști din diverse domenii: dans, teatru, muzică, design și arte vizuale. De asemenea, Unfold Motion este implicată activ pe scena culturală din Timișoara și din țară. Experiența și aportul creativ al companiei contribuie la rețeaua culturală a orașului și se indreaptă către experimentări culturale cât mai vaste.

În prezent, activitățile Unfold Motion sunt concentrate în jurul:
- creației, producției, distribuirii și promovării activității artistice a companiei;
- organizării de activități educaționale pentru diferite grupuri țintă (cursuri, ateliere, laboratoare de dans); - rezidențe artistice organizate de companie;
- proiecte și rezidențe artistice internaționale;
- dezvoltării cultural-artistice a comunității, în cooperare cu diverși parteneri socioartistici;


Lavinia Urcan, născută în anul 1987 la Ploiești, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Studii Culturale Europene, din cadrul Universității București Universității București, și un masterat în Managementul Proiectelor în cadrul SNSPA București. În anul 2015 a absolvit facultatea de Coregrafie și Dance Performance, cu calificativul ‘First Class Honors’, din cadrul Universității Middlesex, Londra.

„Triple Bill”

„Planet Dance” (Timișoara):
Coregrafia: Lavinia Urcan și dansatorii
Cu: Oana Muresan, Alina Stefan, Oana Vidoni
Muzica: Ovidiu Zimcea
„Kokoro” (Marea Britanie):
Creat de Abigail Gibson
Coregrafia: dansatorii
„Trust me” (Malta):
Coregrafia: Diane Portelli
Cu: Diane Portelli, Dorian Mallia
Vă așteptăm!

Ultimele știri

#teatrusigur