Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântul Gheorghe și Teatrul de Stat din Constanța vor urca pe scena Teatrului German cu două producții de excepție

28 septembrie 2018

Teatrul German de Stat are plăcerea să vă invite la două spectacole excepționale susținute de Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Ghoorghe și de Teatrul de Stat din Constanța. Astfel, în data de 2 octombrie, 2018, începând cu ora 19.30, instituția noastră vă găzdui producția Jurnal de România. Sfântu Gheorghe, în regia celui mai important regizor multimedia din România-Carmen Lidia Vidu, iar a doua zi, în 3 octombrie, de la aceeași oră, publicul este invitat la Jurnal de România. Constanța, aceași regie.

Intrarea la ambele evenimente este gratuită în limita locurilor disponibile. Biletele se pot ridica de la casieria Teatrului German.

Jurnal de România. Sfântu Gheorghe este un joc al dezvăluirilor şi tăinuirilor, fotograme din filmul vieţii celor 6 actori: despre origini, frici şi răbdare; despre limba română şi maghiari, chirii, căutări, evadări și confruntări cu diferenţa; despre meseria istovitoare de actor, spectatori, visuri, rătăciri, iubiri şi răbdare; despre aşteptări, ratări, dezamăgiri, şocuri, confuzii, copii, neputinţă, furie şi răbdare; despre pierderi, câştiguri, revolte şi povestea celor 7 pucişti care au speriat estul teatral; despre fericire, tensiuni, pasiuni, ipocrizii, aroganţe, tatuaje; despre prima premieră şi moartea care bate teatrul; despre locul preferat care e acasă. Despre arta de a răbda. Jurnal de România este spaţiul de dialog pe care artista Carmen Lidia Vidu l-a deschis din nevoia de a-şi cunoaşte generaţia şi, prin ea, România mai puţin turistică şi mai puţin televizată.

Spectacolul Jurnal de Romania. Constanța are șase protagoniste, șase actrițe care, de această dată, se joacă pe ele însele. Femeile înțeleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Pentru femeie, a avea o oglinda înseamnă a avea mereu curiozitatea de a-și căuta /controla/măsura identitatea. O curiozitate ce nu poate fi desparțită de nevoia de a REFLECTA la cum arăți, ce se întamplă cu tine/ce ești și ce poți deveni. Mă oglindesc, deci gândesc. Mă oglindesc, deci povestesc.
Mai mult, după fiecare spectacol, publicul este invitat să participe la sesiuni de Întrebări și Răspunsuri, moderate de Iulia Popovici (Sfântu Gheorghe) și de Marian Popescu (Constanța).

Cele două spectacole, care vin în întâmpinarea premierei Jurnal de România. Timișoara, au fost posibile în colaborare cu Asociatia Culturala Contrasens, fiind parte a seriei de evenimente organizate de platforma DOM100.
Vă așteptăm!
Cristian Vicol

Secretar PR TGST

Ultimele știri

#teatrusigur