Deutsch / English
Teatrul German de stat Timișoara

Teatrul German de Stat Timișoara beneficiază de un spațiu nou – hala de pe strada Cuvin nr. 2 se va transforma în Sala Atelier

30 noiembrie 2022

În 29 noiembrie 2022, într-un cadru festiv, Primăria Municipiului Timișoara, prin reprezentantul său – domnul primar Dominic Fritz – a predat către Teatrul German spațiul de pe strada Cuvin nr.2. Din partea teatrului a participat domnul director Lucian Vărșăndan.

Locația, care cuprinde patru hale industriale, urmează să deservească, după renovare și modernizare, Sala Atelier, un nou spațiu de spectacole, repetiții și atelier a Teatrului German. Potrivit directorului său, Lucian Vărșăndan, chiar dacă renovarea completă va dura un număr de ani, probabil trei sau patru, Teatrul German se se angajează ca inclusiv de anul viitor, anul în care Timișoara urmează să fie Capitală Culturală Europeană, o parte din spațiu să deservească deja infrastructura culturală a orașului.

Dominic Fritz a deschis evenimentul punctând traiectoria europeană a Teatrului German, parte importantă a infrastructurii culturale a orașului Timișoara: „După cum bine știți noi suntem singurul oraș din Europa care are trei teatre în trei limbi diferite în aceeași clădire, ceea ce este un simbol extraordinar de frumos pe care nu vrem să îl pierdem, dar în același timp este clar că teatrele aflate în subordinea Consiliului Local au nevoie de spații noi, spații proprii, pentru a-și extinde activitatea culturală. Teatrul German a fost și este un teatru de reper în România și în Europa și cu acest spațiu vrem să subliniem că credem în viitorul Teatrului German și credem că Teatrul German are un rol aparte de jucat pe scena teatrelor din Europa, mai ales pentru că se joacă într-o limbă cu mare circulație internațională.”

Lucian Vărșăndan, managerul Teatrului German, a punctat și el importanța unui nou spațiu de creație artistică și teatrală pentru Timișoara culturală: „În sens teatral, ideea și identitatea de atelier înseamnă beneficiul de a experimenta, de a te concentra asupra creației artistice și de a merge mai departe, de a zămisli un bun cultural de data aceasta, iar acest loc credem că este și sub aspectul istoriei sale, predestinat pentru a deveni un atelier de creație. Timișoara se află într-un proces de recuperare a unui decalaj în ceea ce privește infrastructura de spectacole.”

Spațiul va intra în curând în renovare și remodernizare, iar potrivit edilului fondurile vor proveni atât din bugetul local, cât și din proiecte europene și tranfrontaliere.

Ultimele știri

#teatrusigur